بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد فیت شو کاملا محفوظ می باشد

کراتین در مکمل بدنسازی چیست؟

کراتین در مکمل بدنسازی چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/12/27 0 نظر

از آنجایی که تناسب اندام بین افراد مختلف جامعه طرفداران بسیاری پیدا کرده، روش‌های مختلفی هم برای رسیدن آن وجود دارد. کراتین ماده‌ای است که ورزشکاران بسیاری از آن برای عضله سازی و فرم دهی به بدن خود استفاده می‌کنند. باید حواستان باشد که کراتین را باید به مقدار مشخص و مناسب استفاده کرد تا برای بدن عوارضی نداشته باشد. به همین دلیل در این مطلب می‌خواهیم در مورد مصرف کراتین صحبت کنیم تا اگر شما هم قصد خرید کراتین را دارید، با اطلاعات مفیدی دست به خرید بزنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

کراتین در بدنسازی چیست؟

 

کراتین ماده‌ای است که به شکل طبیعی در سلول‌های ماهیچه‌ای بدن یافت می‌شود. این ماده به عضلات کمک می‌کند تا در تمرینات شدید بتوانند انرژی مورد نیاز را تأمین کنند. همچنین استفاده از کراتین به عنوان مکمل در بین ورزشکاران بسیار رایج است. بدنسازان از این مکمل برای افزایش وزن ماهیچه‌ها، افزایش قدرت و بهتر انجام دادن تمرین‌ها استفاده می‌کنند.

 

به لحاظ شیمیایی، این مکمل با آمینو اسید شباهت زیادی دارد. گفتنی است که بدن می‌تواند از آمینو اسید گلاسین و آرژنین این ماده را تولید کند.

 

عوامل بسیاری بر ذخیره کراتین موثر هستند که عبارت‌اند از: گوشت مصرفی، تمرین، میزان توده عضلانی و سطوح هورمون‌هایی مانند تستوسترون.

 

می‌توان گفت که 95 درصد کراتین بدن در ماهیچه‌ها به شکل فسفروکراتین و 5 درصد آن در مغز، کلیه و کبد ذخیره می‌شود.

 

با مصرف مکمل‌ها، ذخیره این فسفوکراتین افزایش می‌یابد. این روند نوعی ذخیره انرژی در سلول‌ها است که می‌تواند به تولید سلول‌های انرژی کمک کند.

 

وقتی سطح سلول‌های انرژی در بدن بالا باشد، بدن شما در طول تمرین،‌کراتین زیادی را جایگزین می‌کند که باعث افزایش توده عضلانی، قدرت و ریکاوری بدن می‌شود.

 

مکمل بدنسازی چگونه عمل می‌کند؟

 

این مکمل‌های می‌توانند قدرت ورزشکاران را از راه‌های مختلفی افزایش دهند. در تمرینات با شدت بالا،‌ ابتدا باید ذخیره فسفوکراتین در ماهیچه‌ها را بالا ببریم. هر چقدر میزان ذخیره بیشتر باشد، سلول‌های انرژی بیشتری تولید می‌شوند که یک منبع کلیدی برای وزنه زدن و انجام تمرینات شدید هستند.

 

همچنین کراتین به افزایش وزن ماهیچه‌ها به روش‌های مختلفی کمک می‌کند که عبارت‌اند از:

 

  • افزایش کارایی: مصرف کراتین باعث افزایش بهره وری هنگام تمرینات شدید شده و به استقامت بدنتان کمک می‌کند.
  • رشد عضلات: افزایش سیگنال‌های سلولی با رشد بیشتر عضلات و ترمیم آن‌ها.
  • افزایش هورمون‌های آنابولیک: بعد از مصرف کراتین، هورمون‌های IGF_1 افزایش می‌یابد.
  • افزایش آبرسانی سلول‌ها: محتوای آب موجود در سلول‌های بدن باعث افزایش حجم سلول‌ها می‌شود که در رشد عضلات بسیار موثر است.
  • کاهش شکستگی‌های پروتئینی: حجیم‌تر شدن توده عضلانی انسان با کاهش شکستگی‌های پروتئین.
  • کراتین برای کاهش سطوح مایوستاتین: این مکمل می‌تواند مانع از کاهش سطح رشد عضلات توسط مایوستاتین شود.

 

کراتین

 

کراتین چه فوایدی دارد؟

 

مصرف این مکمل ورزشی مزایای بسیاری دارد. برخی از خواص کراتین عبارت‌اند از:

 

  • افزایش قدرت عضله؛
  • افزایش سنتز پروتئین؛
  • افزایش آستانه بی هوازی در بدن؛
  • کاهش تخریب پروتئین و افزایش حجم عضلانی؛
  • افزایش توده عضلات بدن بدون افزایش چربی بدن؛
  • افزایش هورمون‌های عضله ساز مانند هورمون رشد؛
  • سرعت بخشیدن به بازسازی ذخایر انرژی در فواصل بین تمرینات ورزشی؛
  • کاهش تولید اسید لاکتیک و جلوگیری از خستگی در تمرینات ورزشی سرعتی و شدید.

 

اثر کراتین روی افزایش رشد عضلات چیست؟

 

این مکمل در کوتاه مدت و دراز مدت باعث افزایش رشد عضلات می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده، مصرف این مکمل برای افراد مسن و ورزشکاران مفید است.

 

طبق این تحقیقات مشخص شد که مصرف کراتین باعث افزایش قدرت عضله‌ پا و افزایش حجم عضلات در افراد مسن می‌شود.

 

همچنین این تحقیقات نشان دادند که با مصرف مکمل، رشد فیبرهای عضلانی دو تا سه برابر بیشتر از حالت عادی بدون مصرف کراتین است. همچنین افزایش حجم عضلات هم دو برابر شده و رکورد پرس سینه آن‌ها افزایش یافت.

 

ناگفته نماند که پس از انجام تحقیق‌های گسترده روی مکمل‌های ورزشی، مشخص شد که کراتین بهترین مکمل برای افزایش اندازه عضلات است.

 

کراتین روی قدرت و عملکرد ورزشی چه تأثیری دارد؟

 

طبق تحقیقات انجام شده، مصرف این مکمل باعث افزایش 8 درصدی قدرت و عملکرد و افزایش 43 درصدی رکورد پرس سینه می‌شود.

 

دلیل این افزایش عملکرد، بالا رفتن ظرفیت ATP است. به طور معمول، پس از 8 ال 10 ثانیه فعالیت بدنی شدید، ذخیره‌ ATP تخلیه خواهد شد؛ اما مصرف این مکمل، سطح ATP را افزایش داده و به شما اجازه می‌دهد چند ثانیه بیشتر تمرین کنید.

 

مکمل کراتین چه تأثیری روی مغز دارد؟

 

مغز هم مانند همه عضلات دیگر، فسفوکراتین را ذخیره می‌کند و برای حفظ عملکرد خود به ATP  بالایی نیاز دارد.

 

مکمل کراتین باعث بهبود علائم بیماری‌هایی می‌شود که عبارت‌اند از:

 

  • آلزایمر؛
  • پارکینسون؛
  • بیماری نورون حرکتی؛
  • سکته‌ مغزی ایسکمیک؛
  • آسیب به مغز و ستون فقرات؛
  • کاهش قدرت حافظه و عملکرد مغز.

 

به ‌طور کلی، مصرف کراتین برای افراد مسن، گیاهخواران و افرادی که به بیماری‌های عصبی گرفتار هستند، بسیار مفید است.

 

گیاهخواران به دلیل عدم مصرف گوشت، ذخایر کراتین زیادی ندارند. به همین دلیل، مصرف کراتین به آن‌ها به شدت توصیه می‌شود.

 

مطالعه‌ای که روی گیاهخواران انجام شد، نشان داد که مصرف این مکمل باعث افزایش 50 درصدی عملکرد تست حافظه و 20 درصدی نتایج تست هوش می‌شود.

 

با این وجود که مصرف کراتین برای افراد مسن و گیاهخواران مفید است؛ اما طبق تحقیقات انجام شده مصرف آن برای افراد سالم هیچ تأثیری روی عملکرد مغزی ندارد.

 

مصرف کراتین

 

بهترین زمان مصرف کراتین بدنسازی چه زمانی است؟

 

حال که با مزایا و ویژگی‌های مصرف کراتین آشنا شدیم، نوبت به زمان مصرف این مکمل می‌رسد. کراتین بدنسازی را باید در چه زمانی استفاده کنیم؟

 

توصیه می‌شود که این مکمل بخشی از غذای روتین صبحگاهی، پیش از تمرین یا شیک پس از تمرین باشد. بهترین و ایده آل ترین زمان مصرف این مکمل، یک ساعت پیش از تمرین است؛ اما نکته بسیار مهم،  ثبات و مصرف همیشگی آن است. اگر این مکمل را به طور ثابت و برنامه ریزی شده، مصرف نکنید، نتیجه بخش نخواهد بود.

 

به طور کلی، 3 زمان برای مصرف کراتین بین ورزشکاران رایج است:

 

1. قبل از تمرین

 

معمولاً گفته می‌شود که کراتین را پیش از تمرین مصرف کنیم، زیرا هرچه کراتین‌ بیشتر باشد، میزان ATP بیشتر خواهد بود. در نتیجه میزان انرژی عضلات شما بیشتر خواهد بود. حال هرچه قدرت عضلات بیشتر باشد، فعالیت‌های فیبرهای ماهیچه هم بیشتر می‌شود. بدین ترتیب، توانایی استفاده از وزنه‌های سنگین‌تر را خواهیم داشت. نیازی به گفتن نیست که وزنه‌های سنگین‌تر با داشتن ماهیچه‌های بزرگ‌تر مساوی است!

 

2. بعد تمرین

بحثی که بین ورزشکاران وجود دارد، این است که آیا این مکمل را بعد از تمرین مصرف کنند یا خیر؟! گفتنی است که پس از تمرین می‌توان کراتین را با پروتئین و کربن مصرف کرد. در این صورت، بدن شما یک مکمل بسیار قوی دریافت می‌کند و می‌تواند از فواید آن بهره ببرد.

 

3. هر زمان که خواستید

 

برخی ورزشکاران دائم سوال می‌پرسند که آیا می‌توان هر زمانی کراتین مصرف کرد یا خیر؟! در این مورد باید بگوییم که متخصصین بر این باورند نباید در مورد زمان مصرف کراتین حساسیت زیادی به خرج داد. در هر حال، مصرف این مکمل برای شما مفید است و می‌توانید به عنوان یک مکمل از فواید آن بهره‌مند شوید.

 

بهترین حالت مصرف کراتین بدنسازی چیست؟

 

بهترین فرم مصرف این مکمل، پودر کراتین است. حواستان باشد که بهتر است کراتین را با آب یا شیک پروتئین مخلوط و مصرف کنید؛ به جای اینکه آن را با آبمیوه میل نمایید. اشتباهی که اغلب ورزشکاران انجام می‌دهند این است که فکر می‌کنند اگر کراتین را با آبمیوه مخلوط کنند، سریع‌تر به خون می‌رسد؛ اما نمی‌دانند که این مکمل خودش با سرعت بالایی وارد جریان خون می‌شود. از طرفی دیگر هم آبمیوه، کالری بالایی دارد و شکر زیادی که مصرف آن اصلاً توصیه نمی‌شود.

 

عوارض جانبی و نکات احتیاطی در مصرف کراتین چیست؟

 

تحقیقات بسیاری روی این مکمل بدنسازی انجام شده است و نتایج نشان داده‌اند که مصرف آن، عوارض جانبی شدیدی ایجاد نمی‌کند.

 

طبق نتایج یک تحقیق 21 ماهه با 52 بار تست خون، هیچ عارضه جانبی برای مصرف این مکمل گزارش نشد.

 

همچنین گفتنی است که مصرف کراتین هیچ‌گونه مشکلی برای کلیه یا کبد افراد سالم، ایجاد نمی‌کند. البته حواستان باشد که اگر از قبل مشکل کبدی یا کلیوی دارید، باید برای مصرف این مکمل با پزشک مشورت کنید.

 

برخی افراد عقیده دارند که مصرف این مکمل باعث کم‌آبی و گرفتگی عضلات می‌شود؛ اما هیچ تحقیق علمی این ادعا را ثابت نکرده است. بلکه کاملاً برعکس! در طول تمرینات استقامتی، مصرف این مکمل باعث کاهش گرفتگی عضلات و بهبود آبرسانی به بدن می‌شود.

 

کراتین یکی از ارزان‌ترین، موثرترین و ایمن‌ترین مکمل‌های موجود در بازار است.

 

مصرف کراتین در بدنسازی

 

سخن پایانی

در این مطلب با تمام جنبه‌های مصرف مکمل کراتین آشنا شدیم. گفتنی است که شما می‌توانید غذاهایی مصرف کنید که کراتین زیادی دارند؛ این غذاها شامل گوشت قرمز مثل گوشت گاو و بعد از آن، ماهی و تخم مرغ هم گزینه‌های مناسبی هستند. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید،‌ از شما متشکریم. به نظر شما مصرف مکمل می‌تواند مفید باشد؟

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

جدیدترین مقالات