شاید شما هم دقت کرده باشید که پس از باز کردن ظرف ماست، ماست در آب شناور است. این آب، پروتئین وی است. در تولید پنیر هم چربیهای شیر از قسمت مایع آن جدا میشوند. به این دلیل است که پروتئین وی موجود در شیر را میتوان خیلی راحت جدا کرد. در واقع، وی پروتئین حلال در آب است و در زمان تولید پنیر به دست میآید. در این مطلب میخواهیم به بررسی پروتئین وی پگاه بپردازیم. با ما همراه باشید.
در پروتئین وی پگاه، کنسانتره پروتئین آب پنیر وجود دارد که بسیار با کیفیت و با قابلیت هضم و جذب بالا است. همچنین این محصول جهت افزایش حجم و قدرت عضلات، ویتامینها و آمینو اسیدهای ضروری بدن را فراهم میآورد. پروتئین این محصول از نوع کنسانتره (WPC) بوده و به ازای هر 100 گرم پودر، 74 گرم پروتئین وی، 13 گرم کربوهیدرات و برخی ترکیبات و ویتامینها است.
با توجه به مطالعات انجام شده باید بگوییم که میتوان پروتئین وی پگاه را به عنوان یک مکمل بدنسازی برای بهبود راندمان ورزشی و افزایش حجم بافتهای عضلات مصرف کرد.
از جمله ویژگیهای پروتئین وی پگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- 140 کالری
- 24 گرم پروتئین
- 2/4 گرم چربی
- 4/25 گرم کربوهیدرات
پروتئین وی پگاه طی فرآیند تولید پنیر به وجود آمده و بخش مایع شیر است. پس از اینکه پروتئین را از شیر جدا کردند، طی چند فرآیند به پودر پروتئین وی تبدیل میگردد. این پودر را میتوان با شیر یا آب مصرف کرد. پروتئین وی خیلی طعم خوبی ندارد؛ اما شرکتهای تولیدکننده آن را مزهدار میکنند. پروتئین وی میتواند باعث افزایش قدرت، چربی سوزی و افزایش حجم عضلانی شود.
پروتئین وی فواید و مزایای بسیاری دارد که عبارتاند از:
1. کاهش وزن: با توجه به مطالعات انجام شده، کسانی که پروتئین آب پنیر مصرف میکنند به میزان قابل توجهی از چربی بدنشان کم شده و عضلات آنها حفظ شده است.
2. بهبود بیماریهای قلبی: پروتئین وی به پیشگیری و درمان کلسترول کمک میکند. درمان کلسترول رابطه مستقیمی با بهبود بیماری قلبی دارد.
3. بهبود سیستم ایمنی بدن: گلوتاتیون موجود در پروتئین آب پنیر، سه آمینه مهم و ضروری را در خود جای داده است. این پروتئین به نام تری پپید میتواند سیستم ایمنی افراد به خصوص کودکان را تقویت کند.
4. جلوگیری از بروز سرطانها، افزایش سطح سلامتی و جلوگیری از تحلیل بافتهای بدن.
پروتئین وی در 3 نوع وجود دارد که تفاوت آنها در نوع پردازش و ساختشان است. این 3 نوع پروتئین وی به شرح زیر هستند:
1. وی کنستانتره
پودر پروتئین وی کنستانتره از 70 تا 80 درصد پروتئین تشکیل شده و طعم خوبی هم دارد. مواد تشکیل دهنده پودر آب پنیر کنستانتره، لاکتوز یا همان شکر شیر به همراه چربی هستند.
2. وی ایزوله
پودر پروتئین وی ایزوله بیش از 90 درصد، پروتئین دارد. چربی این محصول در مقایسه با نوع کنستانتره، بسیار کمتر است. البته ناگفته نماند که کاهش میزان مواد مغذی مفید درون پودر پروتئین وی ایزوله، از جمله نکات منفی این محصول است.
3. وی هیدرولیز
پودر پروتئین وی هیدرولیز از قبل هضم شده و پس از مصرف خیلی سریع جذب بدن میشود. این محصول نسبت به دو نوع قبلی که معرفی کردیم، بسیار بهتر بوده، کیفیت بالاتر و قیمت مناسبی دارد.
یک الی دو بار در روز، مقدار یک پیمانه را در 120 میلی لیتر آب کل کرده و میل کنید. همچنین یادتان باشد که برای دستیابی به بهترین نتیجه، بهتر است پروتئین وی پگاه را در زمان ورزش یا قبل یا بعد از تمرین مصرف کنید. گفتنی است که سنتز پروتئین عضلات پس از تمرینهای ورزشی به حداکثر میرسد.
پروتئین وی، تنها آب پنیر نیست. پس از اینکه آب پنیر را در روند تولید جدا میکنند، تغییرات زیادی روی آن اعمال میشود. در نهایت، آب پنیر را به پودر یا مایعی برای تولید شیکهای انرژیزا و پروتئینبارها تبدیل میکنند.
آب پنیر به تنهایی طعم بدی دارد؛ اما با انواع طعم دهندهها، مزه آن را تغییر میدهند؛ اسانس شکلات، وانیل، موز یا توت فرنگی.
پروتئین وی میتواند خستگی ورزشکاران را در جریان تمرینهای سخت کمتر کند. همچنین این پروتئین میتواند برای افرادی که کمبود پروتئین دارند یا به دنبال کاهش وزن هستند هم مفید باشد.
حواستان باشد که پروتئین وی بسیار زود هضم میشود؛ اما اگر به فرآوردههای لبنی آلرژی داشته یا به عدم تحمل لاکتوز دچار باشید، نمیتوانید از این محصول استفاده کنید.
همچنین این پروتئین بسیار سریع جذب میشود در مدت کوتاهی پس از مصرف، فواید خود را به بدن میرساند. پروتئین وی، اسیدآمینهایهایی دارد که رشد عضلات را تحریک میکنند. همچنین این پروتئین به آزاد شدن هورمونهایی در بدن کمک میکند که باعث رشد عضلات میشوند.
طبق برخی تحقیقات انجام شده استفاده از پروتئین وی در طولانی مدت میتواند فشار خون و قند خون را کاهش داده و علائم استرس و افسردگی را هم از بین ببرد. علاوه بر این، پروتئین وی میتواند تراکم استخوان را بیشتر کند.
با یک آزمایش ساده میتوانید اصلی و یا تقلبی بودن پروتئین وی را تشخیص دهید، کافیست یک اسکوپ از پروتئین وی را در یک لیوان آب بریزید و مشاهده کنید.
اگر پودر پروتئین وی روی آب شناور بماند یعنی از کیفیت مناسب و استانداردی برخوردار است ولی اگر به سرعت در آب حل شود یعنی بی کیفیت است.
راه دیگر تشخیص اصلی و تقلبی بودن، ارسال یک نمونه از پروتئین به آزمایشگاه است و بعد از انجام آزمایشات مختلف پاسخ برای شما آشکار میگردد.
همانطور که گفتیم دو گروه پروتئین مهم در شیر وجود دارد که یکی از آنها کازئین و دیگری پروتئین وی است. حال بیایید ببینیم که کازئین چیست؟
سرعت هضم پودر پروتئین کازئین بسیار پایین است. بدین ترتیب، بهتر است این پودر را قبل از خواب مصرف کنید. گفتنی است که کازئین به جلوگیری از ریزش عضلات و افزایش بافت ماهیچهها کمک میکند.
تمام اسید آمینههای ضروری بدن در پروتئین کازئین حضور دارند. به همین جهت هم است که سرعت هضم آن کم میباشد. همچنین کازئین را به عنوان یک ضد کاتابولیک میشناسند که باعث کاهش افت عضلات میشود.
از سایر خواص کازئین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. این پودر به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی خود باعث کاهش رادیکالهای آزاد در بدن میشود؛
2. با مصرف پروتئین کازئین در هر وعده غذایی، میزان تری گلیسیرید بدن تا 22 درصد کاهش مییابد؛
3. پودر کازئین باعث رشد آنتی بادیهای باکتریایی، بهبود سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون میشود.
همانطور که گفتیم این پروتئینها از شیر تهیه میشوند. کازئین 80 درصد و پودر وی 20 درصد از پروتئین شیر را تشکیل میدهند.
در طی فرآیند تولید پنیر، اسیدهای خاصی به شیر گرم شده اضافه میشوند. این اسیدها باعث جدا شدن کازئین شیر میشوند. باقیمانده مایع، پروتئین وی است که طی مراحلی به صورت پودر درمیآید.
از جمله تفاوتهای کازئین و پروتئین وی پگاه میتوان موارد زیر را نام برد:
1. جذب پروتئین آب پنیر بسیار سریعتر است؛ پروتئین وی برای تمرین مناسبتر از کازئین است، زیرا اسیدهای آمینه بهتری را به بدن منتقل میکند؛
2. اسیدهای آمینه موجود در کازئین شامل هیستیدین، فنیل آلانین و میتونین هستند. در حالی که آب پنیر از سه اسید آمینه ضروری مانند لوسین، والین و ایزولوسین را دارد.
در آب پنیر بیشتر از کازئین، لوسین وجود دارد و بهتر میتوانند به سنتز عضلات برای جذب پروتئین کمک کنند.
3. کازئین بهتر میتواند از شکست عضلات جلوگیری کند؛
4. کازئین و پروتئین وی دارای ترکیبات مفیدی هستند.
در کازئین چند مورد پپتید فعال وجود دارد که باعث بهبود گوارش و عملکرد سیستم ایمنی بدن میشوند. همچنین گفتنی است که نوعی از این پپتیدها، فشار خون را کنترل میکنند.
باید بگوییم که این پپتیدها منجر به بالا رفتن میزان مواد معدنی فسفر و کلسیم هم میشوند.
در مقابل، پروتئینهای فعال متفاوتی به نام ایمونوگلوبینها در پروتئین آب پنیر حضور دارند که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند. این پروتئینها باعث میشود میزان ویروسها و باکتری موجود در بدن کاهش پیدا کنند، زیرا خواص ضد میکروبی دارند. نقش این پروتئین در جذب بهتر آهن بسیار سازنده است.
پروتئین وی به دلیل جذب سریع در بدن بسیار مفید بوده و باعث رشد سریع تر عضلات میشود و با مصرف وی نتیجه بهتری برای ورزشکاران حاصل میشود، البته ناگفته نماند قیمت پروتئین وی نسبت به پروتئین کازئین بالاتر است. همچنین قوام و مزه پروتئین وی نسبت به پروتئین کازئین بهتر است. میتوانید پروتئین وی را در زمان تمرین، و کازئین را هنگامی که میخواهید بخوابید یا قبل از استراحت مصرف کنید.
درب قوطی پروتئین وی پگاه را باید پس از مصرف، محکم بسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت فیت شو می باشد.
طراحی توسط طراح سایت